Vauvojen ja lasten osteopatia
Vauvojen osteopatia
Osteopatia sopii erinomaisesti vauvojen ja eri-ikäisten lasten hoitamiseen sen pehmeiden ja lempeiden hoitotekniikoiden ansiosta. Vauvoille tehtävä hoito on pienieleistä ja lempeää eikä vauvaan kohdisteta suurta painetta. Kohtuajan ja synnytyksen jälkeen vauvojen kehossa voi olla jännityksiä ja nämä voivat aiheuttaa tyypillisiä vauva-ajan oireita kuten esimerkiksi voimakasta itkua, uniongelmia, vatsavaivoja, kehon toispuoleisuutta tai runsasta pulauttelua. Osteopatialla tuetaan vauvan kehitystä turvallisesti.
Osteopaattinen hoito vauvoille tehdään aina vauvan ehdoilla ja kiireettömästi. Vauva voi hoidon aikana nukkua tai syödä ja olla vanhemman sylissä. Vastaanotolla on aina aikaa myös vaipanvaihtoon. Vauvan syöttäminen onnistuu kaikissa vaiheissa hoitokäyntiä. Hoitokäynti aloitetaan keskustelulla, jonka aikana osteopaatti kyselee raskausajasta ja synnytyksestä sekä vauvan ja perheen tilanteesta. Vauvan tutkiminen ja hoito voidaan tehdä vauvan ollessa vanhemman sylissä. Hoitokäynti kestää noin 30 minuuttia.
Hoitotiheys ja hoitokertojen määrä on hyvin yksilöllinen: joillakin vauvoilla oirekuva lähtee helpottamaan jo 1-2 hoitokerran jälkeen, toisilla tarvitaan useampi hoitokerta. Lähtökohtaisesti suosittelen vauvoille aluksi 2-3 hoitokäyntiä, jonka jälkeen tehdään uusi arvio hoitotarpeesta.
Lasten osteopatia
Osteopatia sopii kaikenikäisille lapsille. Mitä vanhemmasta lapsesta on kyse, sitä enemmän hoidetaan samankaltaisia oireita kuin aikuisillakin: niska-, hartia- selkäkipuja, päänsärkyjä, urheiluvammoja ja kehon toispuoleisuuksia. Taaperoiässä taas sattuu ja tapahtuu ja lapsen keho altistuu monenlaisille kolhuille ja muksahduksille. Näiden tapahtumien vaikutuksia voi tasapainottaa osteopaattisen hoidon avulla. Lisäksi lapsilla yleisimpiä hoidettavia vaivoja ovat mm. vatsavaivat, uniongelmat, keskittymisvaikeudet, motoriset ongelmat ja kasvukivut.
Pienempien lasten hoitaminen tapahtuu aina lapsen ehdoilla ja vastaanotolla voi hoidon lomassa leikkiä, lukea kirjaa tai olla turvallisesti vanhemman sylissä. Hoitokäyntiin varaan aikaa 45 minuuttia, jotta pienempikin lapsi ehtii tutustua rauhassa hoitotilaan, minuun hoitajana ja voimme edetä kaikessa rauhassa.